Cosmetisch arts Nadine

profilho-huiverbetering

Een huidverbeterende behandeling met Sculptra

Naast het behandelen van de huid met behulp van fillers, is er de laatste jaren steeds meer interesse in het stimuleren van de huid. Zo is er de skinbooster Profhilo, die op basis van een hoge concentratie hyaluronzuur het collageen en elastine in je huid stimuleert. Sculptra is een injectable die iets soortgelijks doet, maar nog een stapje verder gaat: deze skinbooster maakt maar liefst drie keer zoveel collageen aan als andere skinboosters en zorgt daarnaast voor volumeherstel.

Sculptra werkt op basis van melkzuur, dat het collageen (bindweefsel) in je huid stimuleert. Dit zorgt ervoor dat zowel de structuur als de dikte van je huid verbeteren. Rimpels worden minder diep en je huid wordt steviger.

Sculptra indicaties

Je denkt nu misschien: ‘wanneer is Sculptra een geschikte behandeling voor mij?’ Over het algemeen geldt dat Sculptra kan worden ingezet als je de huid van je gezicht, hals en/of decolleté wilt verstevigen. Sculptra zorgt ook voor het herstel van volumeverlies op je slapen en op je wangen. 

Sculptra is niet bedoeld voor gebruik op je voorhoofd, rond je ogen of boven je mond. Hiervoor zijn andere behandelingen meer geschikt, zoals de injectable fillers van Belotero.

Sculptra of fillers?

Zowel Sculptra als fillers hebben een positieve invloed op het herstel van het volume van je huid. Maar wanneer kies je nu voor een behandeling met Sculptra en wanneer voor fillers? 

Ben je vooral op zoek naar meer volume in je gezicht, wil je een specifiek gebied behandelen, of wil je snel resultaat? Dan zijn fillers de beste keuze.

Wil je je huid graag verstevigen en ben je op zoek naar een meer graduele, duurzame verandering van je huid? Kies dan voor Sculptra.

De behandeling

Sculptra wordt met behulp van naaldjes via kleine prikjes of een speciale canule oppervlakkig in de huid geïnjecteerd. Het is een soort poeder dat in een flacon zit en met steriel water en een beetje verdovingsvloeistof wordt aangemaakt. Als je dat wil kan je huid vooraf met een crème extra worden verdoofd.

Na de Sculptra-behandeling zal je huid lichtjes opzwellen. Deze zwelling verdwijnt na enkele dagen. Eventuele blauwe plekjes die door de injecties zijn ontstaan trekken dan ook weg. Verder is het voor een optimaal resultaat belangrijk om je huid goed te masseren. Dit doe ik direct na de behandeling, maar het is de bedoeling dat je dit ook zelf thuis blijft doen. Vijf dagen lang, vijf keer per dag, gedurende vijf minuten.

Schermafbeelding 2023-08-15 om 22.24.03

Resultaat 

Het resultaat van een huidverbeterende behandeling met sculptra is een stevigere huid met een betere huidstructuur. Voor het uiteindelijke resultaat moet je wat geduld hebben. Sculptra is namelijk een zogenoemde ‘bio stimulator’ waarbij het resultaat eigenlijk pas na drie maanden (of zes weken na de tweede behandeling) te zien is. Om te bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn, kijken we naar verschillende factoren. Natuurlijk speelt je leeftijd een rol, maar ook omgevingsfactoren zoals overmatige blootstelling aan de zon of roken hebben invloed. Het goede nieuws is dat het resultaat veel langer aanhoudt dan bij andere injectables, namelijk wel twee jaar!

.

Secured By miniOrange