Cosmetisch arts Nadine

botox-overmatigzweten

HYPERHYDROSIS

Wat is hyperhydrosis?

Transpireren is voor je lichaam een natuurlijke manier om warmte kwijt te raken. Waar de een nauwelijks transpireert, heeft de ander last van overmatig zweten, ook wel hyperhydrosis genoemd. Dit kan zorgen voor natte plekken in de kleding of vervelende transpiratielucht. Gelukkig is hyperhydrosis goed te behandelen met botuline toxine. Heb je al van alles geprobeerd en wil je er graag vanaf? Dan kan een behandeling met botuline toxine tegen zweten uitkomst bieden.

Botuline toxinebehandeling bij hyperhydrosis

Botuline toxine blokkeert de zenuwen die de zweetklieren aansturen, waardoor deze geen zweet meer produceren. Het wordt voornamelijk toegepast onder de oksels. Tijdens de behandeling worden verschillende kleine oppervlakkige prikjes gezet in de oksel. Hierdoor neemt de productie van transpiratievocht af en zal je niet tot nauwelijks meer transpireren.

Hoe lang blijft het resultaat van de botuline toxinebehandeling bij hyperhydrosis?

Een botuline toxinebehandeling tegen overmatig transpireren werkt ongeveer 4 tot 6 maanden. De eerste resultaten merk je al na 2 tot 3 dagen. Voor een blijvend effect raden we aan de behandeling ongeveer twee keer per jaar te herhalen.

NAZORG

Na een behandeling met botuline toxine mag je de behandelde zone niet koelen. Verder is het belangrijk dat je de eerste vier uur niet voorover bukt, plat ligt of zwaar tilt. Dit om spreiding te voorkomen. Vermijd ook overmatig alcoholgebruik en make-up om blauwe plekken en infecties te voorkomen.
De eerste 24 uur na de behandeling moet je inspannende activiteiten vermijden. Dit betekent niet sporten, niet naar de sauna of onder de zonnebank. De eerste twee weken na de behandeling mag je geen andere gezichtsbehandeling ondergaan.

.

Secured By miniOrange