Cosmetisch arts Nadine

Migraine

MIGRAINE

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Soms duurt het heel kort, maar er zijn ook mensen die bijna altijd hoofdpijn hebben. Je kan er onzeker of bezorgd door raken en het kan je ook beperken in je dagelijkse bezigheden. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, maar spanningshoofdpijn en migraine komen het meeste voor. Als je let op de verschijnselen, kan je vaak al herkennen welke hoofdpijn je hebt. Bij hoofdpijn kunnen verschillende oorzaken (tegelijk) een rol spelen, zoals stress, vermoeidheid en het onbewust aanspannen van spieren in je gezicht. Vaak blijft de oorzaak onduidelijk. 

Uit onderzoek is gebleken dat een behandeling met botuline toxine de hoofdpijn kan verminderen of zelfs helemaal kan laten verdwijnen. Heb je veel last van hoofdpijn en wil je kijken of een behandeling met botuline toxine voor jou werkt? Boek dan een afspraak in bij dokter Nadine. 

Botuline toxinebehandeling bij migraine

Dokter Nadine behandelt de spieren die de hoofdpijn veroorzaken met botuline toxine. Dit wordt in een kleine hoeveelheid in de spieren geïnjecteerd, waardoor ze niet meer continu aanspannen. De verminderde spierspanning zorgt voor minder spanningshoofdpijn, ook de aanvallen van migraine kunnen verminderen en minder hevig zijn.

Hoe lang blijft het resultaat van de botuline toxinebehandeling bij migraine?

De botuline toxine begint na 2 tot 3 dagen te werken en heeft een maximale werking na twee weken. Gemiddeld houdt het effect ongeveer 3-4 maanden aan. In deze periode zul je merken dat de hoofdpijn mogelijk een heel stuk minder heftig is of minder vaak aanwezig is. Na deze tijd kunnen de klachten blijvend verminderen of weer terugkeren. Dan kan het nodig zijn om de behandeling te herhalen. Dokter Nadine adviseert je hier graag over.

NAZORG

Na een behandeling met botuline toxine mag je de behandelde zone niet koelen. Verder is het belangrijk dat je de eerste vier uur niet voorover bukt, plat ligt of zwaar tilt. Dit om spreiding te voorkomen. Vermijd ook overmatig alcoholgebruik en make-up om blauwe plekken en infecties te voorkomen.
De eerste 24 uur na de behandeling moet je inspannende activiteiten vermijden. Dit betekent niet sporten, niet naar de sauna of onder de zonnebank. De eerste twee weken na de behandeling mag je geen andere gezichtsbehandeling ondergaan.

.

Secured By miniOrange