Cosmetisch arts Nadine

kaaklijn-dokternadine

BUNNY LINES

Wat zijn bunny lines?

Bunny lines zijn fijne lijntjes op of naast de neus. Deze ontstaan wanneer je vaak je neus optrekt, hard lacht of bijvoorbeeld in de zon kijkt. Soms verschijnen ze al vanaf jonge leeftijd door te actieve spiertjes in de neus. Na verloop van tijd kunnen deze lijntjes zichtbaar blijven, ook als het gezicht ontspannen is. Een behandeling met botuline toxine kan deze fijne lijntjes verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Botuline toxinebehandeling bij bunny lines

Bij een behandeling van de bunny lines injecteert dokter Nadine een kleine hoeveelheid botuline toxine in de spier die de bunny lines veroorzaakt. De werking van de spier wordt stilgelegd waardoor de neus minder makkelijk wordt opgetrokken. Het gevolg is dat de fijne lijntjes op de neus verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dokter Nadine werkt met de botuline toxine van het vooraanstaande merk Bocouture.

Hoe lang blijft het resultaat van de botuline toxinebehandeling bij bunny lines?

De eerste resultaten van de behandeling zijn al na 2 tot 3 dagen zichtbaar. Het optimale resultaat wordt bereikt tussen dag 10 en 14 en blijft dan ongeveer 3 tot 4 maanden. De botox wordt daarna op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Omdat je de spier lange tijd niet hebt gebruikt, kan het zijn dat de lijntjes daarna tijdelijk wegblijven. Ga je de neusspier weer gebruiken, dan bestaat de kans dat de bunny lines terugkomen. Je kunt er dan voor kiezen de behandeling met botuline toxine te herhalen. 

NAZORG

Na een behandeling met botuline toxine mag je de behandelde zone niet koelen. Verder is het belangrijk dat je de eerste vier uur niet voorover bukt, plat ligt of zwaar tilt. Dit om spreiding te voorkomen. Vermijd ook overmatig alcoholgebruik en make-up om blauwe plekken en infecties te voorkomen.
De eerste 24 uur na de behandeling moet je inspannende activiteiten vermijden. Dit betekent niet sporten, niet naar de sauna of onder de zonnebank. De eerste twee weken na de behandeling mag je geen andere gezichtsbehandeling ondergaan.

.

Secured By miniOrange