Cosmetisch arts Nadine

dokter nadine - fronsrimpels

FRONSRIMPELS

Wat zijn fronsrimpels?

Fronsrimpels kunnen ontstaan als je regelmatig (vaak onbewust) je wenkbrauwen samentrekt. Zoals wanneer je bijvoorbeeld tegen de zon in kijkt of als je iets niet goed kunt zien. De fronsrimpel wordt zichtbaar op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen. Als je vaak fronst kun je last krijgen van hoofdpijn. Een zichtbare fronsrimpel kan er ook toe leiden dat mensen denken dat je boos bent.

Botuline Toxine behandeling bij fronsrimpels

Een behandeling met botuline toxine is een effectieve manier om fronsrimpels in je gezicht minder zichtbaar te maken. Dokter Nadine Verburg werkt met de botuline toxine van het vooraanstaande merk Bocouture. Bij een fronsrimpelbehandeling met botuline toxine wordt de botox met een kleine naald in de spiergroep onder de rimpel geïnjecteerd. Het eiwit in de botuline toxine zorgt ervoor dat de werking van de spier wordt stilgelegd. Hierdoor zal je vanzelf minder fronsen en wordt de fronsrimpel minder zichtbaar of verdwijnt zelfs volledig. Het resultaat is een frisse, jonge uitstraling.

Hoe lang is het resultaat van de behandeling bij fronsrimpels zichtbaar?

Na ongeveer 2 tot 3 dagen begint de botuline toxine te werken. Na 10 tot 14 dagen is de werking optimaal. Het resultaat van de behandeling voor fronsrimpels blijft ongeveer 3 tot 4 maanden. Gemiddeld genomen zijn ongeveer 3 tot 4 behandelingen per jaar nodig om het mooi bij te houden. Over het algemeen geldt dat hoe vaker de behandeling is gedaan, hoe langer het effect blijft. Dit komt doordat de spier slapper wordt en het als het ware afleert om de beweging te maken.

NAZORG

Het resultaat van een behandeling met botuline toxine bij fronsrimpels begin je na 2 tot 3 dagen te zien. Na 10 tot 14 dagen is het resultaat optimaal en daarna heb je er zo’n 3 tot 4 maanden plezier van. Voor een optimaal blijvend resultaat raden we aan de behandeling zo’n 3 tot 4 keer per jaar te herhalen. Naarmate een behandeling met botuline toxine regelmatig wordt herhaald, neemt vaak de werkingsduur toe.

Na een behandeling met botuline toxine mag je de behandelde zone niet koelen. Verder is het belangrijk dat je de eerste vier uur niet voorover bukt, plat ligt of zwaar tilt. Dit om spreiding te voorkomen. Vermijd ook overmatig alcoholgebruik en make-up om blauwe plekken en infecties te voorkomen.
De eerste 24 uur na de behandeling moet je inspannende activiteiten vermijden. Dit betekent niet sporten, niet naar de sauna of onder de zonnebank. De eerste twee weken na de behandeling mag je geen andere gezichtsbehandeling ondergaan.

.

Secured By miniOrange